(FOTO) Pogledajte kolika zmija je snimljena na Vilsonovom šetalištu

(FOTO) Pogledajte kolika zmija je snimljena na Vilsonovom šetalištu


U poslijepodnevnim satima, prolaznici na popularnom Vilsonovom šetalištu ostali su zatečeni kada su primijetili zmiju kako se kreće duž obale rijeke Miljacke.

Prema riječima očevidaca, zmija, koja je bila dugačka oko jednog metra, mirno je klizila duž šetališta, ne pokazujući znakove agresivnosti. Iako zmija nije napala nikoga, prizor je izazvao zabrinutost, posebno među roditeljima s djecom.

Prema riječima stručnjaka, zmije u urbanim sredinama nisu neuobičajene, posebno tokom ljetnih mjeseci kada traže hladnija mjesta.

Pogledajte fotografije

POGLEDAJ GALERIJU

Stručnjaci apeluju na građane da ostanu smireni u ovakvim situacijama i da izbjegavaju kontakt sa životinjom, te da odmah obavijeste nadležne službe.

Suštinski nema mjesta niti razloga za paniku, građani mogu biti mirni.

“Što se tiče stanja u Domu zdravlja imamo na stanju serum antiviperinum. Imali smo do aprila 2023. godine i u aprilu 2024. godine je istekao datum tih nekih prvih doza. Međutim, mi smo ponovo tokom 2023. godine nabavili dodatnih 12 doza seruma antiviperinum gdje je rok trajanja do aprila 2026. godine. Tih 12 doza raspoređeno je u svih devet domova zdravlja po jedna do dvije doze, s tim da se uvijek vodi računa da doze budu bliže, dostupnije ambulantama porodične medicine koji su na rubnim dijelovima KS gdje je mogućnost zmijskog ujeda procentualno veća.” – tvrde iz JU Dom zdravlja KS.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija