Oglasio se Agić za CH: “Htio sam pomoći a mene su policajci pretukli i nanijeli teške tjelesne povrede”

Oglasio se Agić za CH: “Htio sam pomoći a mene su policajci pretukli i nanijeli teške tjelesne povrede”


Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Samira Agića zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Optuženi se tereti da je 30. jula 2021. godine oko 17 sati i 08 minuta u ulici Josipa Štadlera do broja 18, došao do mjesta koje je zbog prethodno nastalog požara na jednom od stanova na navedenoj adresi, bilo obilježeno policijskom trakom “STOP”.

Optužnicu možete pročitati OVDJE.

Bahati Samir Agić napao policajce u Sarajevu: “Vidjećeš ko sam ja”

Redakcija portala Crna-Hronika uspjela je kontaktirati gospodina Agića kako bi javnost saznala i drugu stranu priče.

Znate, cijeli život se bavim spašavanjem ljudi, bez obzira na vjeru, naciju, opredijeljenost i boju kože. Tako je bilo I ovaj put. Mrtva žena pod prozorima mog punca i punice, austrougarska zgrada gori (sve drvene grede) plin može eksplodirati, vatrogasci 3 sata razvaljuju vrata a ima drugih načina da se požar ugasi i spase ljudi i imovina. Ima i u to vrijeme objavljen iskaz da je sudski vještak rekao da su tri sata razvaljivali vrata (a lako su mogli ući kroz prozore) imam dokumenta da su me pretukli i nanijeli teške tjelesne povrede. Samo zato sto sam htio pomoći i sto sam rekao policajcu da žena čiji stan gori ne smije biti predmetom njegovog bijesa i frustracija. Izvinite što je predugo. Vjerujem da će pravda na sudu izaći na vidjelo .

Poštovani urednici Crne hronike, jako poštujem vaš naporan rad jer se trudite da informišete javnost o svemu što je negativno. Negativno je i kad policijski službenici napadnu građane kako je to bilo u slučaju “bahatosti Samira Agića”. Ne, u ovom slučaju se radi o lažnom prija ljavanju, prekoračenju policijske ovlasti policajca i svih policajaca PU Stari Grad.

Rado bih vam poslao snimak i moje objašnjenje ukoliko bi ste neutralno, pošteno novinarski zatražili od vlastitih čitatelja da neovisno pročitaju drugu stranu priče i dobro pogledaju snimak napada, pa nek građani osude. Svjestan sam da će se opet javiti više hejtera nas koji radimo u drzavnim instucijama, ali oni kojima je zaista stalo do istine sigurno neće vise biti ubjeđeni da je “bahati Agić napao policajca” već će vidjeti da je taj policajac prošao ispod trake iza koje smo mi gradani bili, prvo napao građanku čijije stan gorio pa onda Agića, da mu je stavio lisice i da su ga udarali.

Sve samo zato što sam htio pomoći i upućivao kako da se izbjegne tragedija. Nećete sigurno ni objaviti da me šef krim policije PU Stari Grad te 2021. molio da ne pokrenem krivičnu prijavu,” jer je njegov iz Breze” nećete objaviti ni to da je ta ekipa PU Stari učestvovala u namještaju saobraćajnih nesreća za šta su bili optuženi i da nije sve kako oni kažu.

Hvala vam na razumijevanju ali malo povrijedi čovjeka kad ga već osude a ne znaju ništa o tome šta se desilo. Hvala sto ste pročitali o u viber poruku. I dalje vjerujem u vaš pravedan rad na informisanju građana.

I vjerujem da bi vama bilo smiješno da bilo koji građanin “zna gdje policajac živi i šta vozi” a nikad ga u životu prije toga nije vidio niti čuo za njega.

Agić je objavio video snimak sa sljedećom porukom.

Dragi prijatelji, nakon vaših poziva, pišem objavu i prilažem snimak događaja, koji je osnov za podizanje optužnice protiv mene za napad na policajca E.S. ovlasteno lice PU Stari Grad 2021. godine. Znate da sam kompletnu karijeru posvetio spašavanju ljudskih života i dobara i da nikad nisam imao probleme sa kolegama iz policije. Tako je bilo i ovog puta. Te 2021. godine u zgradi u kojoj žive roditelji moje supruge, jedna naša komšinica je, na žalost, zapalila vlastiti stan i izvršila samoubistvo skokom sa sprata pred lice mojih najbližih. Dok je zgrada gorjela, ja sam se javio i predstavio policijskom službeniku nadimka D. I stajao IZA OZNACENE TRAKE, sa ostalim komšijama te molio policajce da prenesu moje sugestije za vatrogasce.

Isto je činila i g-đa V.C.Č. čiji stan je tek obuhvatala vatra. Na samom početku snimka se jasno vidi kako gospođja V.C.Č. moli policajca da vatrogasci uđju iz vana u njen stan. Tom prilikom policijski službenik E.S., čuvši da se gospođa predstavlja imenom i prezimenom (koje moguće nije odgovaralo ES. ) postupio je je drsko, neprofesionalno i arogantno rekao -citiram: “Bježi bona odavde” iako je bila iza trake. Nakon toga se desio sav moj grijeh gdje sam napravio korak prema komšinici vidjevši da postoji opasnost od izljeva dodatnog bijesa policajca E.S. i rekao citiram : “Nije ona za tebe bona, ona je za tebe gospođa čiji stan i život upravo gore.”

POTOM sam ponovio da sam pomoćnik ministra sigurnosti i da ću prijaviti njegovo ponašanje. To je izazvalo bijes policijskog službenika E.S. da je u tom momentu krenuo prema komšinici, fizički nasrnuo na nju i odgurnuo je a zatim izvršio fizički napad na mene. Potom sam bio vezan i fizicki maltretiran uz povike policajca E.S. kako je on napadnut. Kao sto se na snimku vidi E.S me više puta udario pesnicama iako su me već vezali.

Događaj je jasno vidljiv na snimku koji je legalno pribavljen, na čemu sam izuzetno zahvalan dobrim susjedima i prijateljima iz Vrhbosanske nadbiskupije. Na vama je da na osnovu snimka procijenite da li sam ja napao policajca ili on gospođu V.M.Č. pa mene. U svakom slučaju sretan sam što postoji pravedno sudstvo u čije presude vjerujem. Hvala na podršci!

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija