Španska policija uhapsila 20 žena iz BiH koje pripadaju džeparoškoj bandi

Španska policija uhapsila 20 žena iz BiH koje pripadaju džeparoškoj bandi


Pripadnici španske Policia Nacional uhapsili su 20 žena iz Bosne i Hercegovine koje čine zloglasnu džeparošku bandu. Hapšenje je izvršeno nakon što su ih primijetili po dolasku u Valensiju, gdje su također aktivne. Prethodno su bile aktivne u Madridu, gdje su im policajci već ušli u trag.

Prema španskim medijima, sve uhapšene žene su državljanke Bosne i Hercegovine. Policija iz Valensije, uz podršku kolega iz Madrida, sprovela je akciju hapšenja jer su žene već bile poznate vlastima.

Valensija, kao popularno ljetno turističko odredište, često je meta džeparoških grupa, a ove žene su specijalizirane za rad u paru. Ova džeparoška banda poznata je po svojoj sposobnosti da se redovno kreće i mijenja mjesta kako bi zavarala trag.

Prema izvještaju lista Las Provincias, riječ je o izuzetno koordiniranoj grupi koja putuje širom Španije. Banda ima dobro uspostavljenu hijerarhiju, a članice su specijalizirane za različite zadatke.

Policija naglašava da uhapšene žene nisu povezane s poznatom bh.-bugarskom bandom, koja je jedna od najpoznatijih u ovom području.

Umjesto toga, radi se o profesionalnim džeparoškinjama koje koriste tašne i naočare za neverbalnu komunikaciju, kako bi koordinirale svoje aktivnosti i povećale uspješnost svojih krađa.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija