Detalji tragedija u Daruvaru: Ubica iz Doma za starije je penzionisani vojni policajac

Detalji tragedija u Daruvaru: Ubica iz Doma za starije je penzionisani vojni policajac


Pet osoba je danas tragično izgubilo živote u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru.

Sve je izazvao 51-godišnji Krešimir Pahoki, penzionisani vojni policajac iz Donjeg Daruvara. Njegova majka je bila štićenica u domu.

Pahoki je 1996. godine odlikovan Spomenicom domovinske zahvalnosti od strane Franje Tuđmana za časnu službu. Nakon što je izvršio ubilački pohod, pobjegao je, ali je ubrzo uhvaćen u blizini jednog kafića. Među ubijenima su njegova majka, nekoliko štićenika i zaposlenici doma.

Prema neslužbenim informacijama, Pahoki je svakodnevno, posljednjih deset godina, pio pivo ispred lokalne prodavnice u Donjem Daruvaru. Tog dana, prije krvavog pohoda, zamolio je domara vatrogasnog doma da ga odveze do grada, ali ga je ovaj odbio zbog posla.

“Mislio sam da treba do bankomata ili nešto slično. Na pamet mi nije padalo da namjerava napraviti takvo nešto. I onda čujem ovo. Ne znam što bih vam rekao, u šoku sam!” izjavio je domar.

Policija je već ranije imala posla s Pahokijem. Mjesec dana prije ovog incidenta, napao je poznanika bacivši ga niz stepenice na kojima su bile boce. Poznanik je zbog povreda završio na abdominalnoj kirurgiji.

Svjedoci kažu da je Pahoki prije masakra mirno naručio piće u kafiću “Daruvar” i počastio goste, rekavši da ide “nešto obaviti”. Nakon pokolja, mirno se vratio u isti kafić, gdje ga je policija uhapsila.

Njegova majka je već deset godina bila smještena u Domu za starije i nemoćne Vianey u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija