Popisuje se imovina u BiH: Hrvatski div ide u stečaj

Popisuje se imovina u BiH: Hrvatski div ide u stečaj


Trgovački sud u Varaždinu otvorio je u petak stečajni postupak nad kompanijom Varteks, jednom od najvećih i najpoznatijih hrvatskih tekstilnih kompanija.

Prema odluci suda, ročište na kojem će se ispitati potraživanja povjerenika i odlučivati o daljem toku postupka zakazano je za 8. oktobar 2024. godine. Povjerioci su pozvani da u roku od 60 dana obavijeste stečajnog upravnika o pravnoj osnovi svojih prava i dijelu imovine Varteksa na koji se odnosi njihovo pravo.

Sud je naredio Zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu da izvrši upis zabilježbi otvaranja stečaja u zemljišnim knjigama na nekretnine Varteksa, uključujući industrijske zgrade, skladišta, dvorišta, zemljišta, poslovne prostore i stanove u Varaždinu, Gornjem Kućanu, Biškupcu, te na zagrebačkoj Trešnjevci.

Također, sudovima u Beogradu naređeno je da upišu otvaranje stečaja na stan u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda i porodičnu stambenu zgradu u Zemunu. Stečaj se bilježi i za poslovne markete i prostore u Šidu, Vranju i Priboju, kao i za nekretnine u Bosni i Hercegovini – zgrade, kuće i poslovne prostore u Travniku i Novom Travniku.

U obrazloženju rješenja, sudac Hugo Vedemejer je naveo da je kompanija Varteks veliki poduzetnik s brojnim nekretninama i pokretninama te velikim brojem zaposlenih radnika.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija