Foto: Arhiv/Ilustracija
Pijani Dean Čuvalo vozilom udario u policiju, pa tukao policajca: Sve pokušali zataškati jer mu je brat inspektor?

Pijani Dean Čuvalo vozilom udario u policiju, pa tukao policajca: Sve pokušali zataškati jer mu je brat inspektor?


U Radišićima kod Ljubuškog sinoć je napadnut policajac, javljaju hercegovački mediji, a zanimljivo, iz MUP-a ZHK o tome nisu htjeli obavijestiti javnost.

Naime, u biltenu MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona u rubrici saobraćajne nesreće navedeno je sljedeće: “Dogodile su se tri prometne nezgode s manjom materijalnom štetom u kojima su četiri osobe zadobile tjelesne ozljede”.

U jednoj od saobraćajnih nesreća je učestvovalo i vozilo MUP-a ZHK, a napadnut je i policajac i policajka.

Kako piše Hercegovina.info, sinoć oko 21.30 sati u Radišićima se mještanin Dean Čuvalo mrtav pijan sudario s policijskim, patrolnim vozilom.

Mladi policajac D. Š. je izišao iz vozila i putem telefona nazvao Policijsku stanicu Ljubuški da prijavi nesreću, u tom trenutku Dean Čuvalo izlazi iz svoga vozila, verbalno napada policajca, otima mu mobitel, baca ga i razbija a policajca udara šakom u glavu.

U samoj nesreći su tjelesne povrede zadobili mladi policajac D. Š. (24) i mlada policajka D. M., a Dean Čuvalo je imao 3,27 promila alkohola.

Dean Čuvalo je uhapšen, o događaju je izvješteno Tužilaštvo, i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava na Kantonalnom tužilaštvu.

Dakle, sam događaj nije zataškan interno, dobit će sudski epilog, no o njemu je trebalo obavijestiti i javnost saopćenjem, pogotovo jer se radi o napadu na službene osobe prilikom obavljanja službene dužnosti.

Prema informacijama ovog portala, Dean Čuvalo (43) iz Radišića, brat je istražitelja u Sektoru krim policije MUP-a Jurice Čuvala, a izvor tvrdi da bi upravo to mogao biti razlog što šira javnost nije upoznata zasebnim saopćenjem o ovom događaju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija