Inspekcija privremeno zatvorila bazen na Dobrinji zbog loše kvalitete vode

Inspekcija privremeno zatvorila bazen na Dobrinji zbog loše kvalitete vode


Gradski bazen na Dobrinji neće biti u funkciji do 26. jula, a razlog privremenog zatvaranja je obustava rada zbog neispravnih rezultata analize vode.

Klix.ba je kontaktirao Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove kako bi saznali više detalja.

Sanitarni inspektor je po prijemu izvještaja o rezultatima analize uzoraka bazenske vode iz bazena Dobrinja izvršio detaljan inspekcijski nadzor. Utvrđeno je da je subjekt nadzora odmah obustavio prodaju ulaznica i pristupio provođenju korektivnih mjera prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo KS.

Iako je Uprava bazena odlučila obustaviti rad nakon zaprimljenog izvještaja o neispravnim rezultatima analize vode, kantonalni sanitarni inspektor je donio rješenje kojim se privremeno zabranjuje upotreba bazena dok se ne okonča analiza kontrolnog uzorka vode.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove napominju da Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo jednom sedmično provodi uzorkovanje, analizu i ocjenu zdravstvene ispravnosti bazenske vode na bazenu Dobrinja. Izvještaji se dostavljaju odgovornom licu bazena i sanitarnoj inspekciji.

Bazen će biti ponovo otvoren kada rezultati analize pokažu da voda zadovoljava propisane kriterije zdravstvene ispravnosti.

Direktor Lokoma, Adnan Šabanović, izjavio je za Klix.ba da je filter za prečišćavanje vode bio neispravan, zbog čega su bili primorani zatvoriti bazen. Novi filter je naručen iz Slovenije, i čim stigne i bude zamijenjen, bazen će ponovo biti otvoren za kupače i sve posjetitelje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija