(VIDEO) Građani Živinica u strahu zbog najezde pasa lutalica

(VIDEO) Građani Živinica u strahu zbog najezde pasa lutalica


Građani Živinica suočavaju se s ozbiljnim problemom najezde pasa lutalica, što je izazvalo strah i zabrinutost među lokalnim stanovništvom. Sve više prijava stiže o agresivnim psima koji slobodno lutaju ulicama, stvarajući nesigurno okruženje, posebno za djecu i starije osobe.

Stanovnici su izrazili nezadovoljstvo zbog nedostatka odgovora nadležnih organa.

“Svaki dan se suočavamo s opasnošću na putu do škole ili posla. Ovo nije sigurno za našu djecu,” izjavila je jedna zabrinuta majka za portal Crna-Hronika.

Lokalni političari kao i gradonačelnik tvrde da su preduzeli korake ka rješavanju problema, ali građani kažu da nisu vidjeli konkretne rezultate. U poslednjih nekoliko meseci, incidenti s ujedima pasa su u porastu, a mnogi stanovnici su prinuđeni da izbjegavaju određene dijelove grada.

Apeli građana za hitne mjere postaju sve glasniji.

“Ne tražimo mnogo, samo želimo da se osjećamo sigurno u sopstvenom gradu. Ovo stanje je neodrživo,” izjavio je jedan od stanovnika.

Bh. advokat savjetuje: Ukoliko vas napadnu psi lutalice možete dobiti od 700 do 3.000 KM

 

“Ozbiljan problem s kojim se suočavaju građani Živinicama. Ova zajednica već duže vrijeme pati zbog prisutnosti pasa lutalica, koji ne samo da napadaju djecu i starije osobe tokom dana, već i uzrokuju ozbiljne smetnje tokom noći svojim neprekidnim lavežom.

U privitku šaljem video snimak koji prikazuje veliki broj pasa lutalica i buku koju stvaraju tokom noći, što značajno narušava kvalitet života naših sugrađana. Molim Vas da podijelite ovaj video na svom portalu, kako bi pokazali svojim čitateljima problem s kojim se suočavaju stanovnici grada Živinice, i kako bi potakli nadležne da na adekvatan način riješe navedeni problem tako da ni psi a ni građani ne bi bili ugroženi.

Unaprijed se zahvaljujem.” – šalje čitateljica našeg portala.

Podsjećamo ukoliko vas napadnu psi lutalice možete dobiti od 700 do 3.000 KM

Dosadašnja praksa (ove advokatske kancelarije) je da su to iznosi u rasponu od oko 700,00 KM – 3.000,00 KM, a što sve zavisi od stvarno pretrpljene štete ujedom psa.”, kazao je za portal Crna-Hronika advokat Omerović Haris.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija