Ivica Galović / PIXSELL
Slavonski tajkun priveden na granici nakon skrivanja u BiH

Slavonski tajkun priveden na granici nakon skrivanja u BiH


Jutros je na Graničnom prijelazu Svilaj prilikom ulaska iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku priveden slavonskobrodski tajkun Tomo Opačak, poznat po brojnim kontroverzama.

Prema informacijama Telegrama, Opačak je bio pod međunarodnom tjeralicom nakon što je početkom godine pobjegao u BiH. Osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog iznude i prijetnji radniku u svojoj bivšoj tvrtki Poduzeće za ceste d.o.o. iz Slavonskog Broda, a vrijeme provedeno u istražnom zatvoru smanjuje mu kaznu na preostalih pet mjeseci.

Opačak je tvrdio da se nije skrivao, već da se oporavljao nakon operacije tumora u BiH. Međutim, Telegram je došao u posjed fotografije koja ga prikazuje u restoranu u okolici Dervente, gdje njegov otac posjeduje kuću. Uprava za zatvorski sustav i probaciju obavijestila je Županijski sud u Slavonskom Brodu da se Opačak 8. januara 2024. nije javio na izvršenje kazne u Požegi, što je dovelo do izdavanja naloga za njegovo sprovođenje tri dana kasnije, no bez uspjeha.

Policija je optužena za nemar jer nisu uspjeli pronaći Opačka unatoč informacijama da se nalazio u Slavonskom Brodu. Jedan poduzetnik tvrdi da je Opačak čak posjetio policijsku postaju kako bi podnio prijavu, no nije bio uhićen. Nakon brojnih upita o policijskim propustima, iz PU brodsko-posavske su potvrdili da su u tijeku provjere postupanja policije te da će poduzeti zakonom propisane mjere ukoliko se utvrde propusti.

Telegram je neslužbeno saznao da je slučaj prijavljen unutarnjoj kontroli MUP-a koja istražuje je li aljkavo postupanje policije omogućilo Opačku bijeg u BiH. U maju 2024., policija je formirala stručni tim za utvrđivanje činjenica i okolnosti vezanih za policijsko postupanje. Utvrđeni su određeni propusti u vezi povreda službene dužnosti u Policijskoj postaji Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje, što je dovelo do smjene načelnika te postaje, Maria Vujića. Disciplinski postupci su u tijeku, a policija najavljuje daljnje mjere prema odgovornim službenicima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija