Oteli čovjeka u Beogradu, mučili ga, zavezali: On bježao i pao sa 27. sprata

Oteli čovjeka u Beogradu, mučili ga, zavezali: On bježao i pao sa 27. sprata


Više javno tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice osumnjičenih za protupravno lišenje slobode B.B. od 25. do 26. jula 2024. godine, koje je izvedeno na izuzetno svirep način, uslijed čega je B.B. preminuo.

Prema informacijama iz policije, osumnjičeni su prvo zlostavljali B.B. u vikendici na Fruškoj gori, a potom su ga prebacili u stan na Konjarniku u Beogradu.

Tamo su ga vezali za radijator i brutalno tukli nogama i rukama po glavi i tijelu. Tokom zlostavljanja, B.B. je uspio osloboditi se i pokušao pobjeći preko terase stana smještenog na 27. spratu zgrade. Međutim, prilikom bijega pao je na beton ispred zgrade i preminuo na licu mjesta.

Jedan od osumnjičenih je već uhvaćen, dok su trojica još uvijek u bijegu.

Prema navodima policije, osumnjičeni su nakon zločina napustili stan, ostavivši za sobom smeće, opuške od cigareta i plastične vezice koje su koristili tokom zlostavljanja.

“Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni zajednički držali zatvorenog i ograničavali slobodu kretanja oštećenom B.B. te ga tukli i zlostavljali zbog dugova koje je imao prema njima. Sumnja se da su osumnjičeni postupali iz nehata, svjesni mogućnosti da njihova djela mogu dovesti do smrti, ali su smatrali da do toga neće doći,” izjavila je policija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija