Sedam bjegunaca uhapšeno na bh. graničnim prelazima u četiri dana

Sedam bjegunaca uhapšeno na bh. graničnim prelazima u četiri dana


U protekla četiri dana, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine priveli su sedam osoba za kojima su bile raspisane potjernice zbog različitih krivičnih djela.

Prvo hapšenje dogodilo se 27. jula na prijelazu Orašje, gdje je N.O. (53) uhapšen zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave.

On je predat Policijskoj upravi Kalesija. Sljedećeg dana, 28. jula, E.D. (30) je priveden na izlasku iz BiH na istom prijelazu, jer ga je MUP Kantona Sarajevo tražio zbog utaje.

Na prijelazu Šamac, 29. jula, pripadnici Jedinice GPBiH Orašje lišili su slobode J.H. (37) zbog potjernice Policijske uprave Zvornik za prevaru. Istog dana na prijelazu Rača uhapšen je T.M. (56), državljanin BiH i Kanade, zbog teške tjelesne povrede.

J.M. (29) je priveden na Međunarodnom aerodromu Sarajevo po potjernici Općinskog suda u Cazinu zbog oštećenja tuđe stvari.

Zadnje hapšenje desilo se 30. jula na prijelazu Rača, gdje je M.M. (32) uhapšen zbog potjernice Osnovnog suda u Doboju za krađu i tešku krađu. Svi uhapšeni su predati nadežnim policijskim službama



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija