Foto: Crna Hronika
Kandidat “Snage naroda” Hasan Hodžić osuđen za korupciju, Isak tvrdi da nije bio informisan

Kandidat “Snage naroda” Hasan Hodžić osuđen za korupciju, Isak tvrdi da nije bio informisan


Hasan Hodžić, bivši vijećnik Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, koji je 2021. godine osuđen na godinu zatvora zbog primanja mita, našao se na kandidatskoj listi stranke “Snaga naroda” za predstojeće lokalne izbore.

Ovaj politički angažman izazvao je reakcije, s obzirom na to da je Hodžić ranije bio proglašen krivim zbog zahtijevanja novca od 50.000 KM do 100.000 KM od stranog investitora.

Tražio je novac u zamjenu za utjecaj na izmjene Regulacionog plana u Novom Gradu.

Lider stranke i federalni ministar policije, Ramo Isak, potvrdio je za Klix.ba da je Hodžić na kandidatskoj listi, ali je naglasio da nije bio svjestan njegove krivične prošlosti.

“Tačno je da je na listi, ali ja ne poznajem sve kandidate. Ova informacija mi nije bila poznata. Ukoliko se ispostavi tačnim, vjerujem da će se sam povući,” izjavio je Isak.

Hodžićeva kandidatura izazvala je pitanje o odgovornosti i transparentnosti unutar političkih stranaka, posebno kada su u pitanju kandidati s prošlim osudama za korupciju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija