Ministar Nešić ponovo dao skandaloznu izjavu: Bošnjački političari žele nestanak Republike Srpske

Ministar Nešić ponovo dao skandaloznu izjavu: Bošnjački političari žele nestanak Republike Srpske


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Nenad Nešić, ponovo je izazvao buru svojim kontroverznim izjavama, tvrdeći da bošnjački političari otvoreno rade na nestanku Republike Srpske.

U izjavi za RTRS, Nešić je naglasio da se tokom svog mandata u Sarajevu nije susreo s niti jednim bošnjačkim političarem koji je spreman prihvatiti postojanje Republike Srpske kao trajne kategorije.

Prema njegovim riječima, bošnjački političari konstantno vrše pritisak na Republiku Srpsku i njene nadležnosti, s ciljem uspostavljanja unitarne Bosne i Hercegovine.

Nešić je optužio bošnjačke lidere da rade na promjeni ustavnog uređenja zemlje u smjeru centralizacije, što, prema njegovom mišljenju, BiH čini neodrživom državom.

Posebno je kritikovao politiku Trojke, tvrdeći da se ona ne razlikuje od ranijih stavova SDA, usmjerenih protiv Republike Srpske. Nešić je također optužio ministra vanjskih poslova BiH, Elmedina Konakovića, da svojim potezima narušava ustavni poredak, posebno kada je riječ o nadležnostima policije.

Na kraju, Nešić je poručio da će se predstavnici Republike Srpske uvijek boriti protiv, kako kaže, nasrtaja na njene nadležnosti, jer samo jaka Republika Srpska garantuje opstanak Srba u BiH.

Zaključak

Dakle, ministar Nešić je ponovo zablistao u svom poznatom stilu, otkrivajući nam “šokantnu” tajnu – bošnjački političari navodno žele kraj Republike Srpske. U njegovom svijetu, Sarajevo je očito preplavljeno liderima koji ne priznaju postojanje Republike Srpske, dok je on jedini zaštitnik ustavnog poretka i mira u regionu.

Također, saznajemo da je politika Trojke zapravo samo nova verzija stare SDA priče, jer su svi oni, prema Nešiću, jednako odlučni u “napadu” na Republiku Srpsku. Uglavnom, Nešić se još jednom postavlja kao posljednja linija odbrane Srba u BiH, dok istovremeno vrti istu ploču koja sve manje iznenađuje, a sve više zabavlja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija