Foto: Adi Kebo/zurnal.info
Skupština ZDK ponono dobila prijavu: Ponovo nepotizam, uhljebljavanje i štele

Skupština ZDK ponono dobila prijavu: Ponovo nepotizam, uhljebljavanje i štele


Zastupnici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona ponovno su primili dokumentaciju koja ukazuje na ozbiljne nepravilnosti unutar Službe za zapošljavanje Ze-do kantona.

Dugogodišnja zaposlenica Birnasa Avdić, s 38 godina radnog iskustva, poslala je prijedlog za održavanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o navodima nepotizma i stranačkog zapošljavanja u ovoj instituciji. Također je uputila krivičnu prijavu Tužilaštvu Ze-do kantona.

Prema prikupljenim dokazima, u Službi za zapošljavanje se navodno zapošljava po stranačkoj i rodbinskoj liniji, posebno u vezi s novom strankom Hrvatski demokratski savez (HDS), čiji je direktor Službe Josip Lovrić jedan od osnivača. Ova stranka okuplja bivše visoke članove Hrvatske demokratske zajednice iz kantona, a osnovana je u februaru ove godine.

Iako je Skupština do sada ostala pasivna prema prethodnim prijavama, sada su dostavljene nove informacije, uključujući i detalje o aktuelnom javnom oglasu za zapošljavanje u Službi.

Avdić upozorava da su radna mjesta već rezervisana za određene osobe s rodbinskim vezama unutar stranke HDS, uključujući Damira Begića, Anu Martinović-Anđelić, Moniku Širić i Amelu Škaljo. Također se navodi da se javne nabavke i drugi sumnjivi poslovi obavljaju po nalogu Ive Tadića, uz potpisivanje od strane Josipa Lovrića.

U svom obraćanju Skupštini, Avdić je istaknula da nisu samo ona, već i drugi dugogodišnji radnici Službe, izloženi mobingu i pritiscima zbog ovih nepravilnosti.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija