Zukan Helez: Helikopteri Oružanih snaga gase požar i u Drvaru

Zukan Helez: Helikopteri Oružanih snaga gase požar i u Drvaru


Ministar odbrane BiH Zukan Helez saopćio je da je stiglo odobrenje od Predsjedništva BiH za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara u Drvaru.

“Kao što sam to i ranije govorio, posada i helikopteri su stalnoj pripravnosti i odmah spremni budu upućeni na mjesto požara.

Ovo je već treća intervencija na kojoj su angažovani helikopteri Oružanih snaga BiH pri gašenju požara, čime pokazujemo da su OS BiH sposobne i spremne boriti se sa šumskim požarima u našoj zemlji”, poručio je Helez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zukan Helez (@zukanhelez)

Dodao je da, zbog nesebičnog i presudnog doprinosa u borbi protiv šumskih požara u našoj zemlji, danas je potpisao novčane nagrade svim članovima posada helikoptera koji su učestvovali u gašenju šumskih požara prethodnih dana.

“Nažalost, sumnjam da će ovo biti i posljednja intervencija helikoptera OS BiH u borbi protiv požara. Apelujem na sve građane naše zemlje da budemo oprezniji kad boravim u prirodi te čuvamo naše šume”, istakao je Helez.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija