Foto: Crna-Hronika
Ovo su osobe koje su uhapšene sa Ibrom Berilom: “Ugostitelj, pomoćnica…”

Ovo su osobe koje su uhapšene sa Ibrom Berilom: “Ugostitelj, pomoćnica…”


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu od ranih jutarnjih sati pretresaju zgradu Općine Trnovo i još najmanje pet lokacija u Sarajevu, Trnovu i na Bjelašnici. Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, a glavna meta je aktualni načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo (SDA).

Policijska akcija ovog puta novi ime Incitat.Radi se o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.  saznaje portal Crna-Hronika.

Pripadnici SIPA-e su u jutarnjim satima izvršili pretres na 10 lokacija na području Kantona Sarajevo gdje se osobe bliske prvom čovjeku općine Trnovo stavljaju pod kontrolu. Službenici su “upali” i na KCUS jer se tamo nalazi Berilo. Svojim “lošim” zdravstvenim stanjem pokušao je izbjeći hapšenje policijskih službenika koje se već dugo očekuje.

Postavlja se pitanje ko je javio Ibri Berilo da se “pravi bolestan” kako bi cijeli proces izbjegao?

Osim Berila, pod istragom je i nekoliko biznismena iz Sarajeva koji su bili povezani s njim, a koji su gradili objekte na Bjelašnici.

Pod kontrolu policijskih organa stavljen je i bivši direktor Sarajevo šuma Nermin Demirović, poznati ugostitelj sa Bjelašnice Adis Mulaosmanović koji drži objekat “Aroma”, Edina Džila, kao i Berilova pomoćnica Nađa Milišić koja je bila rukovodioca za geodetske imovinsko-pravne poslove Općine Trnovo i još jedna osoba.

Pored ovih osoba na meti su još brojne osobe, poduzetnici, vijećnici sa kojima je Berilo “bio u talu”

Ibro Berilo je kandidat SDA za načelnika Općine Trnovo na predstojećim lokalnim izborima. U prethodnim godinama Berilo je bio kadar Stranke za BiH i SDP-a BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija