Foto: FUP
Troje zatvorskih čuvara iz Mostara uhapšeno zbog zloupotrebe položaja i trgovine drogom

Troje zatvorskih čuvara iz Mostara uhapšeno zbog zloupotrebe položaja i trgovine drogom


Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) proveli su operativnu akciju pod nazivom “Kavez 2” pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Akcija je usmjerena na dokumentovanje krivičnih djela zloupotrebe položaja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U sklopu akcije, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih osoba.

Tom prilikom pronađena je određena količina materije koja asocira na drogu, vatreno oružje, mobilni telefoni, SIM kartice, kao i drugi dokazi koji se mogu povezati s navedenim krivičnim djelima.

Uhapšene su tri osobe: G.B. (44), D.T. (27) i C.E. (29), svi zaposlenici Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa Mostar.

Prema informacijama, to su Goran Belović, Dalibor Tomas i Esmer Crnomerović.

Osumnjičeni su da su, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj, u prostorije KPZ Mostar unosili različite nedozvoljene predmete te omogućavali distribuciju droge unutar ustanove.

“U sklopu navedene akcije, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih osoba, kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vatreno oružje, telefonski aparati i kartice, kao drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela”, naveli su iz FUP-a.

 

Foto: FUP

Foto: FUP

Foto: FUP

Foto: FUP

Foto: FUP

Foto: FUP

Foto: FUP



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija