Potresna ispovijest svjedoka teške nesreće: “Sanitetsko vozilo više odmoglo nego pomoglo”

Potresna ispovijest svjedoka teške nesreće: “Sanitetsko vozilo više odmoglo nego pomoglo”


Tokom jučerašnjeg dana dogodila se nesreća na magistralnom putu M18 Bijeljina Tuzla u mjestu Podgora. U nesreći je učestvovalo jedno putničko motorno vozilo marke Audi model A2 a teško povrijeđen je muškarac.

Kako saznaje portal Crna-Hronika nakon što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, zabio se u zaštitnu ogradu koja je prošla kroz automobil.

O ovome smo prvi pisali.

Ovog puta donosimo vam potresne ispovijesti svjedoka koji su prvi pomogli unesrećenim osobama.

Ja sam prvi naišao iz pravca Tuzle i ugledao sve to. Sa druge strane naišli su vojnici Oružanih snaga, a koji su regulisali saobraćaj dok nije došla policija.

Hitna pomoć kasnila iz Lopara i bili su potpuno neopremljeni. Sramota velika. Nisi imali nikakve udlage da stave povrijeđenog u ispravan položaj nego u deku ga stavili pa na nosila. Nit boce sa kisikom, nikakve aparature nisu imali. I tako pravac za UKC Tuzla” – izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika.

Foto: Crna-Hronika

“Moram vam se javit zbog ovog udesa sa Audiom… Bila sam treće auto iza njega. Čovjek je sasvim normalno vozio. I odjednom je skrenuo. Mislim da mu je pozlilo ili neki zdravstveni problem. Vozač nije ispao iz auta!!!

Nego ga je jedan mladi gospodin izvukao. Mi smo ostali pomogli da ga donesemo do puta. Gdje smo ga na stranu okrenuli i brinuli koliko smo mogli o njemu. Čovjek je bio pri sebi. Odgovarao je na pitanja. Jedan mladi dečko koji radi u nekoj službi se brinuo posle o njemu. A vojska je tek kasnije dosla.

Nažalost saobraćaj nije niko regulisao kako treba. Ja kad sam krenula niko ni trokuta nije postavio…. Tako da sam jednog vojnika zamolila da bar postavi se trokut. Bila sam jedna od prvi na mjestu nesreće.” – izjavila je čitateljica portala Crna-Hronika.

 

(VIDEO) Teška nesreća na M18: Bankina prošla kroz automobil

“Jučer sam na Majevici bio svjedok teške nesreće i spasio život čovjeku koji je imao višestruke povrede, uključujući frakturu noge, deformisan kuk, povredu vrata i krvarenje iz abdomena. Vojska i drugi prisutni kontrolisali su saobraćaj dok sam mu mobilizirao vrat i zaustavio krvarenje iz pupka i usta.

Kada je sanitet iz Lopara stigao, situacija se dodatno pogoršala. Vozilo nije imalo osnovnu medicinsku opremu kao što su šancova kragna, nosila ili prijenosna daska. Bilo je potpuno prazno, zbog čega nismo mogli sigurno prebaciti pacijenta. Umjesto toga, koristili su deku iz saniteta kako bi ga prebacili i prevezli do UKC-a.

Čovjek je, zbog bolova u vratu i drugih povreda, plakao i vrištao dok smo ga prenosili. U međuvremenu, političari troše novac na nova vozila za svoja “poslovna putovanja”.

V.D. direktor ambulante u Loparama je sin vozača saniteta, i obojica su u istoj stranci. Direktor, koji je završio privatni fakultet prava, nema medicinskog znanja. Doktorica, sestra i vozač saniteta su stigli na mjesto nesreće tek nakon što sam ja morao eskortirati hitno vozilo pod svojim rotacijama, jer njihove rotacije i zvučni signali nisu radili.

Čovjek je preživio, ali nisam siguran hoće li ponovno biti pokretan – izjavio je čitatelj BHreportera.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija