Foto: KJKP RAD Sarajevo Facebook
KJKP RAD Sarajevo uklonio 11 divljih deponija u vanrednoj akciji

KJKP RAD Sarajevo uklonio 11 divljih deponija u vanrednoj akciji


Komunalno preduzeće KJKP RAD Sarajevo organiziralo je i uspješno realiziralo vanrednu akciju uklanjanja divljih deponija i kabastog otpada na području općina Stari Grad i Centar.

Ukupno je uklonjeno 11 divljih deponija i 8.530 kilograma građevinskog, kabastog, zelenog otpada i zemlje, koji su bili nepropisno odloženi pored kontejnera i na zelene površine.

Kako bi se nastavila borba protiv neodgovornog odlaganja otpada, KJKP RAD Sarajevo poziva građane da prijave neodgovorne pojedince koji se bave ilegalnim odlaganjem otpada. Prijave se mogu izvršiti putem Eko telefona na broj 033 66 00 00 ili putem Viber i WhatsApp aplikacija na broj 062 220 330, uz mogućnost slanja fotografija i video materijala.

Ova akcija je dio šire strategije za održavanje čistog i lijepog Sarajeva. KJKP RAD Sarajevo apeluje na sve građane da zajednički doprinesu očuvanju okoliša i prijave svaku sumnju na nelegalno odlaganje otpada.

Za dodatne informacije o ekološkim inicijativama i pravilima odlaganja otpada, građani mogu pratiti redovne obavijesti putem službenih kanala komunikacije KJKP RAD Sarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija