Efendić oštro: “Mijatović će u Federaciji pita više nego bilo koji politički predstavnik Bošnjaka”

Efendić oštro: “Mijatović će u Federaciji pita više nego bilo koji politički predstavnik Bošnjaka”


Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić prozvao je potpredsjednika SDP-a i federalnog ministra Vojina Mijatovića.

Osvrnuo se na period glasanja u Skupštini Kantona Sarajevo za nazive pojedinih ulica. Jedna od njih je odlukom Skupštine nazvana po generalu Mehmedu Alagiću, a nalazi se u naselju Nova Otoka u Novom Gradu Sarajevo.

“Kada je na Skupštinu Kantona Sarajevo stigao prijedlog za davanje imena jednoj ulici u Novom Gradu po generalu Mehmedu Alagiću, potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je pojedinačno zvao zastupnike SDP-a u skupštini govoreći im da ne glasaju za davanje imena ulici po ‘ratnom zločincu'”, rekao je Efendić.

Dodao je da Mijatović danas odlučuje o raspodjeli dobiti BH Telecoma.

“A bio je u Vladi RS-a kada je Telecom RS-a prodat u vlasništvo Telekomu Srbije. Taj lik koji nije iz Federacije BiH se danas više pita u Federaciji BiH nego bilo koji politički predstavnik Bošnjaka zahvaljujući SDP-u i njihovoj besmislenoj politici koja se vodi isključivo na štetu onih koji ih biraju”, zaključio je Efendić.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija