Foto: FENA
Sarajevo obara rekorde u posjećenosti: SFF privlači najveći broj turista

Sarajevo obara rekorde u posjećenosti: SFF privlači najveći broj turista


Sarajevo je na pragu obaranja svih dosadašnjih rekorda kada je u pitanju turistička posjećenost, posebno tokom Sarajevo Film Festivala (SFF).

Prema najnovijim podacima Turističke zajednice Kantona Sarajevo, u julu 2024. godine zabilježeno je gotovo 106.000 dolazaka gostiju, uz impresivnih 234.000 noćenja.

Ovi brojevi predstavljaju rast od 23% u dolascima i 13% u noćenjima u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Najveći broj stranih turista stigao je iz Saudijske Arabije, Turske, Hrvatske, Srbije, Kine, Njemačke, SAD-a, Slovenije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta, što potvrđuje sve veći interes za Sarajevo kao destinaciju.

Tokom prvih sedam mjeseci 2024. godine, broj dolazaka povećan je za 29%, dok je broj noćenja porastao za 26% u poređenju s istim periodom prošle godine.

“Sa uvjerenjem očekujemo obaranje svih dosadašnjih rekorda u dolascima i noćenjima turista u Kantonu Sarajevo ove godine. Sarajevo je tokom ljeta postalo nezaobilazna turistička destinacija, a vjerujemo da će Sarajevo Film Festival dodatno doprinijeti novim statističkim rekordima,” izjavio je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija