Adnan Vidimlić je opasni kriminalac koji je dobio slobodan vikend u zatvoru pa pobjegao

Adnan Vidimlić je opasni kriminalac koji je dobio slobodan vikend u zatvoru pa pobjegao


Policijski službenici Federalne uorave policije u saradnji sa Obavjšetajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine locirali su i uhapsili muškarca za kojim je KPZ Zenica raspisao potjernicu.

Potjernica je raspisana za osobom inicijala A. V. koji se nije uredno vratio sa korištenja vanzavodskih pogodnosti. On se nalazio na izvšenju kazne zatvora u KPZ Zenica zbog krivičnog djela razbojništvo u trajanju od osam godina i četiri mjeseca.

Kako saznajemo, u pitanju je Adnan Vidimlić iz Sarajeva. Nakon što bude vraćen automatski će mu biti ukinute sve pogodnosti koje je koristio.

Policijski službenici Federalne uprave policije su u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine danas locirali i slobode lišili navedeno lice.

Ovo lice se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ ZT Zenica zbog krivičnog djela iz člana 289. stav 1. KZ FBiH, u trajanju od osam godina i četiri mjeseca.

Inače član 289., stav 1. Krivičnog zakona glasi:

– Ko upotrebom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da će izravno napasti na njezin život ili organ oduzme tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribavi sebi ili drugom protupravnu imovinsku korist ili da je protupravno prisvoji, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija