Foto: Čitatelj
Pogledajte kako izgleda sarajevska ulica u opštini Stari Grad u jeku turističke sezone

Pogledajte kako izgleda sarajevska ulica u opštini Stari Grad u jeku turističke sezone


Ulica “Na varoši” u općini Stari Grad, Sarajevo, koja povezuje lokalno stanovništvo i turiste sa glavnom saobraćajnicom ulicom Mula Mustafe Bašeskije i Baščaršijom, trenutno se nalazi u lošem stanju.

Na slikama se vidi da su stepenice koje vode niz ovu ulicu zarasle u bujnu vegetaciju, što otežava kretanje pješacima. Ovaj dio ulice, iako ima veliku važnost zbog blizine Baščaršiji, izgleda zapušteno i neodržavano.

Biljke rastu neometano duž stepeništa, prekrivajući i same stepenice, što predstavlja potencijalnu opasnost za pješake, posebno tokom vlažnih dana kada bi stepenice mogle postati klizave.

Osim toga, grafiti na zidovima i razbacani otpad dodatno narušavaju izgled ovog dijela ulice.

Pitanje odgovornosti za održavanje ovog dijela općine Stari Grad ostaje nejasno. Da li je za ovakvo stanje odgovorna Gradska uprava, Općina Stari Grad, ili možda neko od kantonalnih javnih komunalnih preduzeća?

S obzirom na važnost ove ulice za svakodnevni život lokalnog stanovništva i privlačnost koju predstavlja za turiste, neophodno je da nadležne službe hitno preduzmu korake kako bi se osigurala njena redovna i adekvatna održavanja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija