Foto: Dubrovački vjesnik
Drama na Mljetu: Gorio gliser, spašeno 6 osoba iz Mostara

Drama na Mljetu: Gorio gliser, spašeno 6 osoba iz Mostara


Na sjeverozapadnom dijelu otoka Mljeta jučer poslijepodne izbio je požar na 11 metara dugom gliseru u kojem se nalazilo šestero putnika iz Mostara.

Nesreća se dogodila dok su plovili iz luke Pomena prema otoku Korčuli.

Prema izvještajima, požar je izbio u strojarnici glisera, stavljajući putnike i skipera u ozbiljnu opasnost. Skiperi su odmah kontaktirali lučkog operatera na otoku, koji je potom obavijestio dubrovačkog nautičara i ronioca Maria Orlandinija.

Orlandini je odmah isplovio kako bi pomogao unesrećenima. Kada je stigao, zatekao je gliser u plamenu, dok su putnici skočili u more kako bi izbjegli potencijalne ozbiljne povrede. Orlandini je uspio izvući svih šest putnika iz mora i vratiti ih u luku Pomena, dok je gliser ostavljen da pluta, u nadi da će ga vjetar odvući dalje od obale.

Iako je vatrogasni avion Air Tractor nadletio zapaljeni gliser i procijenio da nema potrebe za intervencijom, situacija se pogoršala kad je vjetar promijenio smjer. Plamenom zahvaćeni gliser počeo se približavati uvali Liskanje na Mljetu, prijeteći da izazove požar u Nacionalnom parku.

Orlandini je još jednom isplovio i, uz pomoć sudskog vještaka za pomorske havarije Nevena Kralja, uspio je uhvatiti olupinu sidrom i povući je prema otvorenom moru, čime je spriječio širenje požara. Gliser je na kraju potonuo, a veća šteta Nacionalnom parku Mljet izbjegnuta je zahvaljujući brzom i hrabrom djelovanju Orlandinija i Kralja.

Prema neslužbenim informacijama, na gliseru su se nalazili Mostarci koji su uživali u odmoru na Mljetu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija