Zabilježen pad broja gostiju u privatnom smještaju u Crnoj Gori

Zabilježen pad broja gostiju u privatnom smještaju u Crnoj Gori


U privatnom smještaju u Crnoj Gori je 8. avgusta boravilo 145.893 turista, što je na nivou popunjenosti od 98 odsto u odnosu na prošlu godinu, pokazali su nezvanični podaci koje je Nacionalna turistička organizacija (NTO) dobila od lokalnih turističkih organizacija.

To znači da je na taj dan u ovom obliku smještaja boravilo za dva odsto gostiju manje nego lani na isti datum.

Iz NTO-a su “Vijestima” zvanično kazali da ti podaci predstavljaju stanje na taj dan dok zvanične podatke očekuju od Uprave za statistiku Monstata. Najviše gostiju u privatnom smještaju, kako su naveli, dolazi iz regiona, Njemačke, Francuske, Češke, Poljske, Rusije i Ukrajine…

Pojasnili su da još nemaju zvanične podatke pa ne mogu da daju pravu ocjenu popunjenosti i razloge za manje ili više turista, pa će analizu dati nakon dobijanja ovih informacija, uz ostale parametre koje prate i istražuju.

“Prema nezvaničnim podacima lokalnih turističkih organizacija za kolektivne i privatne smještajne kapacitete, najveći broj turista je 8. avgusta boravilo u Budvi, Ulcinju i Herceg Novom. Rast od šest odsto u odnosu na prethodnu godinu bilježe Bar i Tivat, dok su Kotor i Budva na istom nivou kao prethodne godine prema posljednjim podacima. Herceg Novi bilježi ostvarenje od oko 95 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a Ulcinj bilježi ostvarenje od oko 98 odsto u poređenju sa prethodnom godinom”, naveli su iz NTO-a

Sa porodicom otišao na more u Crnu Goru: “Ovo sam ja platio 40 eura po danu”

Upitani da li je i koliko manja posjećenost privatnom smještaju u Crnoj Gori, iz ove NTO-a su naveli da trenutno raspolažu samo podacima za jun. Pojasnili su da je tokom juna u privatnom smještaju bilo 297.504 gostiju, što je ostvarenje od 99 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine a rast od 18 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.

Naglasili su i da podaci koje dobijaju na nedjeljnom nivou variraju iz sedmice u sedmicu, pa treba pričekati objavu zvanične statistike za čitav mjesec.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija