Opština u BiH finansijski pomaže banci kako ne bi zatvorila filijalu

Opština u BiH finansijski pomaže banci kako ne bi zatvorila filijalu


U trenucima kada se mnoga mjesta u Bosni i Hercegovini suočavaju s iseljavanjem i ekonomskim izazovima, Opština Ljubinje je napravila nesvakidašnji potez kako bi zadržala banku u svom gradu. Naime, načelnik Ljubinja, Stevo Drapić, odlučio je da opština finansijski pomogne komercijalnoj banci Atos kako bi se spriječilo njeno zatvaranje, iako priznaje da nije siguran u potpunosti o zakonitosti ovog poteza.

Prema informacijama, Ljubinje je do 2023. godine imalo dvije banke, ali je NLB zatvorio svoju poslovnicu, a Atos je najavio odlazak. S obzirom na to da bi najbliža banka bila udaljena 50 kilometara, Drapić je odlučio intervenirati.

Skupštinsko vijeće Ljubinja podržalo je ovu odluku i dogovoreno je da će opština plaćati godišnju uplatu od 22.000 KM za jednog radnika banke te će obezbijediti besplatan prostor, struju i režije.

Drapić i drugi načelnici iz RS-a koji imaju slične probleme razgovarali su s rukovodstvom Poštanske štedionice Srbije, državne banke, u nadi da će pomoći otvaranjem poslovnice u Ljubinju.

Ovaj potez Ljubinja privukao je pažnju javnosti, posebno nakon što je Drapić prethodno kritikovao vlast u Republici Srpskoj zbog loših puteva i općeg stanja infrastrukture. “Ne želim da Ljubinje bude poznato samo po problemima, već želim da pronađemo rješenja za naše izazove”, zaključio je Drapić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija