Foto: X
Pogledajte kako je Čović iskusio adrenalinski izazov: Posjetio najduži zipline u BiH

Pogledajte kako je Čović iskusio adrenalinski izazov: Posjetio najduži zipline u BiH


Predsjednik HDZ-a i HNS-a Bosne i Hercegovine, Dragan Čović, danas je boravio u Avanturističkom parku Peć-Mlini, smještenom u općini Grude.

Tokom posjete, Čović je istakao kako park svakodnevno privlači sve više posjetitelja te igra značajnu ulogu u razvoju turizma i očuvanju kulturne baštine Bosne i Hercegovine.

“Ovaj park, osim što se može pohvaliti nevjerojatnom prirodnom ljepotom, također je dom najdužem ziplineu u našoj zemlji, koji je od velikog značaja kako za lokalnu zajednicu, tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu”, izjavio je Čović.

Na društvenoj mreži X (bivši Twitter), objavljene su fotografije na kojima se vidi kako je Čović i sam odlučio isprobati uzbuđenje koje pruža najduži zipline u BiH. Ovaj zipline, smješten duž gotovo cijelog parka, počinje sa brda Petnjik iznad Peć Mlina. Dužina polazne sajle iznosi 610 metara, dok se maksimalna brzina kretanja penje do 62 km/h. Povratna sajla je dužine 450 metara, s maksimalnom brzinom od 54 km/h.

Ukupna dužina sajli, koja prelazi 1 kilometar, čini ovaj zipline najdužim u Bosni i Hercegovini. Opremljen je najmodernijom sigurnosnom opremom koja ispunjava EU standard EN 15567-1, što osigurava vrhunski nivo sigurnosti za sve posjetitelje.

Avanturistički park Peć Mlini, smješten uz izvor rijeke ponornice Tihaljine u Drinovcima, osim ziplinea, posjetiteljima nudi priliku da istraže prirodne ljepote i kulturnu baštinu regije. Najveća atrakcija parka je Ravlića pećina, koja svojim impresivnim izgledom i bogatom poviješću privlači turiste iz cijelog svijeta.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija