Ogrešević: Bakir Izetbegović me je prevario

Ogrešević: Bakir Izetbegović me je prevario


Gost Klix Studija bio je gradonačelnik Cazina i predsjednik Narodnog evropskog savza (NES) Nermin Ogrešević. On je govorio o brojnim aktuelnim političkim pitanjima uključujući predstojeće lokalne izbore kao i odnose s drugim političkim partijama..

Govorio je i o potencijalnom ulasku u vlast FBiH kazavši da se radilo o medijskim špekulacijama i da nikada nije bilo konkretnih razgovora.

Govorio je i o radu ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka.

“Nismo u zadnje vrijeme u komunikaciji, nismo lično loši, ali Isak je sada u nekim drugim poslovima, ima puno entuzijazma, puno pozitivne energije, voli da je ministar. Njegov način rada nije nešto što bih ja podržao i što je prihvatljivo.

Možda ja to ne razumijem, to naslikavanje i puno priče. Mislim da manje treba slikati i govoriti nego treba raditi”, rekao je Ogrešević.

Kada je riječ o odnosu sa SDA kazao je da su i njih kritikovali kao i Trojku zbog popuštanja, te da nema nikakvu komunikaciju s SDA.

Na pitanje da li ga je predsjednik SDA prevario kada je riječ o formiranu vlasti u USK kazao je da ostaje pri toj konstataciji.

“Ne smijemo se varati, Da prevario me. Kad se predsjednici nešto dogovore, ako dođe do tog nivoa onda je to gotovo.

Ako baza to iskomunicira, da će praviti vlast, a oni su se složili da će praviti vlast s nama, onda je predsjednik tu dao zadnju riječ i tu se završava proces donošenja odluke”, istakao je Ogrešević.

Na kraju je govorio o predstojećim izborima, kazavši kako će NES imati kandidate u nekoliko općina i da će smatrati uspjehom da imaju više od jednog načelnika, te da ponovio da očekuje svoju pobjedu


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija