Pogledajte kako su uhapšeni Izet Beganović, Adnan Keleci i Sadik Kevrić

Pogledajte kako su uhapšeni Izet Beganović, Adnan Keleci i Sadik Kevrić


Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Brčko Distrikta realizovali su operativnu akciju “Alfa” u okviru koje su uhapsili lica I.B. i A.K. iz Banjaluke i S.K. iz Brčkog, koja se sumnjiče da su izvršila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga.

Iz MUP-a RS su saopštili da je na osnovu naredbi za pretresanje Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH danas na području  Banjaluke i Brčkog izvršeno više pretresa stambenih objekata i vozila lica lišenih slobode.

“Tom prilikom je pronađena i oduzeta određena poslovna dokumentacija privatnih preduzeća sa različitim djelatnostima u vlasništvu navedenih lica, kao i veći broj mobilnih telefona i računara, vatreno oružje, više skupocjenih putničkih motornih vozila, određena oprema namijenjena za opremanje improvizovane laboratorije za uzgoj i proizvodnju narkotičkih sredstava i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokazi u krivičnom postupku. U toku sutrašnjeg dana lica lišena slobode će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima  biti sprovedena u prostorije Tužilaštva BiH na dalje postupanje”, istakli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Dodali su da je navedena operativna aktivnost rezultat višegodišnje međunarodne istrage MUP-a Republike Srpske, Tužilaštva BiH, EUROPOL-a i istražnih organa Republike Austrije i Češke.

U Banjaluci je, podsjetimo, jutros uhapšen kontroverzni biznismen Izet Beganović.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su u istoj akciji uhapšeni i Adnan Kelecija i Sadik Kevrić.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija