Salamović: Sarajevo je grad koji ponosno dočekuje sve svoje goste

Salamović: Sarajevo je grad koji ponosno dočekuje sve svoje goste


Sarajevo Film Festival, jedan od najvažnijih događaja u regiji, svake godine privlači veliki broj posjetilaca iz cijelog svijeta. Održavanje grada čistim i urednim od ključne je važnosti za predstavljanje Sarajeva u najboljem svjetlu. KJKP “RAD” d.o.o., predvođen Nijazom Salamovićem, uložio je maksimalne napore kako bi grad ostao besprijekorno čist i spreman za ovaj značajan događaj.

Pripreme za ovogodišnji Sarajevo Film Festival počele su mjesecima unapprised. KJKP “RAD” d.o.o. pojačao je aktivnosti na svim ključnim lokacijama, s posebnim fokusom na područja koja su najposjećenija, poput centra grada, Baščaršije, i okolnih ulica. Uvedene su dodatne smjene, a broj radnika je povećan za oko 30% kako bi se osigurala brza reakcija na sve izazove i održavanje čistoće grada tokom festivala.

Sarajevo mora zasijati tokom festivala,” rekao je Nijaz Salamović, direktor KJKP “RAD” d.o.o. “Naši timovi su prisutni 24 sata na terenu, spremni da održavaju grad čistim i urednim. Posebno smo fokusirani na ključne dane i najprometnije sate, kako bi grad ostao uredan čak i tokom noćnih sati.”

Povećani broj posjetilaca donosi i izazove u upravljanju otpadom. KJKP “RAD” d.o.o. postavio je dodatne posude za otpad, reciklažne kontejnere i kante za smeće na ključnim lokacijama u gradu. Organizovani su timovi koji redovno prazne kante za smeće, peru ulice i održavaju čistoću. Uz to, KJKP “RAD” d.o.o. provodi kampanje podizanja svijesti o pravilnom odlaganju otpada, kako bi edukovali posjetitelje i stanovnike Sarajeva.

Prošlogodišnji uspjeh u održavanju čistoće tokom festivala donio je KJKP “RAD” d.o.o. pohvale od strane organizatora i posjetilaca. “Naša strategija je uvijek ista: djelovati brzo i efikasno,” ističe Salamović. “Raspoređivanje timova temeljeno na analizi prethodnih festivala omogućava nam da tačno znamo gdje i kada je najpotrebnije intervenirati. Spremni smo za sve izazove koje ovogodišnji festival može donijeti“, kaže direktor Salamović.

Održavanje čistoće tokom Sarajevo Film Festivala nije samo odgovornost KJKP “RAD” d.o.o., već i svih građana Sarajeva. Građani su pozvani da odgovorno odlažu otpad i da prijave nepropisno odložen otpad kako bi se brzo reagovalo. Također, KJKP “RAD” d.o.o. u saradnji s drugim komunalnim službama i organizatorima festivala redovno koordinira aktivnosti i reaguje na sve izazove koji se pojave.

“Naša poruka je jasna,” zaključuje Salamović, “Sarajevo je grad koji ponosno dočekuje sve svoje goste, i važno je da svi zajedno radimo na očuvanju njegove čistoće.”



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija