Članu uprave Terminali FBiH poslali poruku tako što su mu zapalili automobil u Mostaru

Članu uprave Terminali FBiH poslali poruku tako što su mu zapalili automobil u Mostaru


Automobil koji je gorio u noći sa subote na nedjelju na tržnici u Splitskoj ulici u Mostaru u vlasništvu je Slavena Zeljke, javlja Bljesak.info.

Kako neslužbeno saznaje Hercegovina.info, zapravo je riječ o službenom vozilu Passat za koje nije sigurno kako ga je Zeljko mogao koristiti s obzirom na mjere zabrane obavljanja dužnosti kao člana uprave Terminala Federacije BiH.

Naime, automobil marke Passat gorio je od 00.25 do 00.45 sati, a intervenirali su mostarski vatrogasci.

POGLEDAJ GALERIJU

Po Mostaru se već priča da je Zeljki paljenjem vozila poslana poruka kako ne bi pričao puno zbog istrage koja se vodi protiv njega i Hermedina Zornića, a zbog kriminala u Terminalima FBiH.

Podsjetimo, njih dvojica se sumnjiče da su zaposlili 13 ljudi mimo konkursa, a navodno istraga obuhvata i javne nabavke koje su u vrijednosti od 23 miliona KM, iako je budžetom bilo predviđeno 13 miliona.

Slaven Zeljko je član uprave društva “Operator – Terminali Federacije” te je s predsjednikom Uprave Hermedinom Zornićem osumnjičen za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti i povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju. Oni su, kako piše isti medij, uhapšeni po nalogu sarajevskog Tužilaštva.

Neko zapalio Passata bivšem predsjedniku HDZ-a Mostar

Nakon ispitivanja, postupajući tužitelj predložio je sredinom jula Općinskom sudu u Sarajevu određivanje mjera zabrane osumnjičenima. Predložena im je zabrana napuštanja boravišta, oduzimanje putnih isprava, zabrana obavljanja funkcije ili djelatnosti i zabrana kontaktiranja sa svjedocima.

Iako je 1. avgusta navedeno kako su mjere zabrane ukinute, u suštini ukinuto je prvobitno rješenje o mjerama, nakon čega je zakazano novo ročište. Mjere koje su i prvobitnom rješenju propisane, ponovno su na snazi kako za Zornića, tako i za Zeljku, potvrđeno je iz Tužilaštva.

Oni su osumnjičeni su da su tokom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u “Operator – Terminali FBiH” bez raspisivanja javnog oglasa.

Zeljko je na poziciju v. d. člana Uprave došao 2018. godine s pozicije savjetnika stranačke kolegice iz Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZBiH) Lidije Bradare koja je u to vrijeme bila predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija