Foto: FENA / Ilustracija
Zbog dugova iz prošlosti, košarkaška reprezentacija BiH pod prijetnjom neigranja kvalifikacija za EP

Zbog dugova iz prošlosti, košarkaška reprezentacija BiH pod prijetnjom neigranja kvalifikacija za EP


Košarkaški savez Bosne i Hercegovine (KSBiH) našao se u teškoj finansijskoj situaciji zbog dugova nastalih u periodu od 2014. do 2017. godine, kada je na čelu Saveza bio Elmedin Konaković.

Na vanrednoj press-konferenciji, Savez je apelovao za hitnu pomoć kako bi računi bili deblokirani.

Jer ako ne budu deblokirani,  onda bi dvomeč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Hrvatske u novembru mogao biti doveden u pitanje.

Računi Saveza su blokirani zbog duga od 330.000 KM prema Hotelu Ilidža, koji ne pristaje na reprogram duga i insistira na hitnoj isplati cijelog iznosa, uključujući kamate.

Situacija je dodatno otežana zbog toga što Savez, unatoč pokušajima da postigne sporazum s menadžmentom hotela, nije uspio u svojim nastojanjima.

Ova situacija je stavila Savez u ozbiljnu opasnost da ne može ispuniti svoje obaveze prema reprezentaciji i organizaciji međunarodnih takmičenja, čime bi se reputacija Bosne i Hercegovine na sportskom planu dodatno ugrozila.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija