Foto: FENA
Trogodišnjak iz saobraćajne nesreće na Viru i dalje u kritičnom stanju

Trogodišnjak iz saobraćajne nesreće na Viru i dalje u kritičnom stanju


Trogodišnji dječak, koji je teško stradao u saobraćajnoj nesreći na otoku Viru kod Zadra, i dalje se bori za život u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL) Opće bolnice Zadar, potvrdio je zamjenik ravnatelja bolnice, dr. Nediljko Jović.

Iako je njegovo stanje kritično, trenutno nema znakova pogoršanja ili komplikacija, a liječnički tim će, ovisno o razvoju situacije, odlučiti o daljnjem toku liječenja, uključujući mogućnost premještanja dječaka u specijaliziranu kliniku.

U nesreći je teško nastradala peteročlana porodica s križevačkog područja. Majka je preminula na licu mjesta, dok su otac i troje djece prevezeni u bolnicu. Najmlađa beba, starosti samo jedan mjesec, u najboljem je stanju među povrijeđenima i trenutno je zbrinuta na Odjelu za dječju kirurgiju. Četverogodišnja djevojčica, koja je također teško povrijeđena, premještena je iz JIL-a na odjel.

Otac djece, dvadesetosmogodišnji muškarac, jučer je podvrgnut operaciji i zbog težine povreda ostaje u JIL-u. Ako kontrolni nalazi budu uredni, i on će uskoro biti premješten na odjel.

Policijska uprava zadarska završila je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim vozačem, koji je pod utjecajem alkohola izazvao nesreću.

Nakon što je podignuta kaznena prijava, vozač je predan pritvorskom nadzorniku, a tokom dana će biti ispitan kod suca istrage Županijskog suda u Zadru.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija