Galićev advokat: “Hrvatska ne izručuje svoje državljane”

Galićev advokat: “Hrvatska ne izručuje svoje državljane”


Ivan Gržić, advokat iz Zagreba koji zastupa Zorana Galića u Hrvatskoj, potvrdio je za “Avaz” informaciju da je jučer održano ročište za određivanje istražnog zatvora radi izručenja po međunarodnoj potrazi.

– Ročište je održano pred Županijskim sudom u Splitu, te je sud, cijenivši argumentaciju odbrane osnovanom, odbio odrediti istražni zatvor mom branjeniku Zoranu Galiću. Gospodin Galić je hrvatski državljanin, ima prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj tako da je sud utvrdio da isti ne može biti izručen radi kaznenog progona stranoj državi na temelju čl. 32. st. 1. Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima – kaže Gržić.

Zaključno moram naglasiti da je po mom utvrđenju već u ovoj fazi postupka došlo do povrede prava na pravično suđenje.

– S obzirom na to da moj branjenik niti do danas nije obaviješten o prirodi i razlozima optužbe protiv njega u državi u kojoj se kazneni postupak vodi, niti je njegovoj braniteljici u BiH vezano za isto ustupljena bilo kakva dokumentacija tako da sva saznanja vezano za isti postupak crpimo iz medija a što predstavlja svojevrsni nonsens – kaže Gržić.

Foto: Crna-Hronika



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija