F.Z./N1
Mirza Čelik podnio zahtjev za smjenu Dragana Miokovića

Mirza Čelik podnio zahtjev za smjenu Dragana Miokovića


Mirza Čelik, zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, podnio je zahtjev za smjenu predsjedavajućeg Dragana Miokovića.

Čelik je naveo nekoliko ključnih razloga za smjenu, uključujući blokadu projekta Južna plinska interkonekcija i političku trgovinu prilikom izbora sudije Ustavnog suda BiH, Marina Vukoje.

Pored toga, Čelik je istakao niz propusta u Miokovićevom radu, kao što su neispunjavanje obaveza prema kolegama, neadekvatno ponašanje u medijima, nestručnost u vođenju sjednica parlamenta, neposvećenost ključnim prioritetima Federacije BiH, nepotizam i sukob interesa.

“Zbog svih navedenih razloga, smatram da Dragan Mioković više ne ispunjava uslove za obavljanje funkcije predsjedavajućeg Predstavničkog doma PFBiH te pozivam na hitno pokretanje procedure za njegovu smjenu”, navodi Čelik u svom zahtjevu.

Čelik u svom zahtjevu navodi da Mioković ne ispunjava uslove za obavljanje funkcije predsjedavajućeg i poziva na hitno pokretanje procedure za njegovu smjenu.

Mioković je preuzeo dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH krajem maja ove godine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija