Zbog koncerta ispred Vječne vatre danas centar Sarajeva zatvoren od 15 sati

Zbog koncerta ispred Vječne vatre danas centar Sarajeva zatvoren od 15 sati


Povodom zatvaranja Sarajevo Film Festivala, u ulici Maršala Tita – ispred Vječne vatre, bit će održan koncert “Adriatique@Eternal Flame”.

MUP Kantona Sarajevo je objavio da će od 15 sati biti potpuna obustava saobraćaja u ulicama Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, Kaptol, Ćemaluša, Dalmatinska, Kulovića, Mehmeda Spahe, Pruščakova i Alije Isakovića. Zabrana je na snazi do 05:00 sati 24. augusta.

Objavili su i alterrnativne pravce saobraćaja za vrijeme izmjena režima saobraćaja: Mula Mustafe Bašeskije – Pehlivanuša – Petrakijina – Mehmed Paše Sokolovića – Bjelave – Džidžikovac – Koševo – Maršala Tita.

Regulaciju saobraćaja će vršiti policijski službenici Uprave policije MUP-a KS.

Kako se dalje navodi, organizatori manifestacije očekuju prisustvo više od 25.000 posjetilaca, pa, s tim u vezi, građanima se preporučuje, u cilju smanjenja saobraćajnih gužvi, da za dolazak na manifestaciju koriste javni gradski prijevoz ili ovlaštene taxi prevoznike.

Oni koji se odluče doći vlastitim automobilima, svoja vozila trebaju parkirati na označenim parking mjestima i u skladu s izmijenjenim režimom saobraćaja.

Posjetioce podsjećamo da je na javna okupljanja zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno ili hladno oružje, pirotehnička sredstva, kao i druge predmete koji mogu biti opasni po druge posjetioce.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija