Foto: Shutterstock
Kriju li sarajevsku redukciju vode zbog SFF-a?

Kriju li sarajevsku redukciju vode zbog SFF-a?


Između KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo i KP Vodovod i kanalizacija Istočno Sarajevo je 2017. godine potpisan sporazum kojim se osigurava dodatna količina za Kanton Sarajevo.

Sporazum je još uvijek aktivan, ali se čini da se u glavnom gradu BiH, barem u nekim naseljima, dešava “tiha” redukcija vode.

Naime, kako su nam se požalili čitatelji “Avaza”, u nekoliko različitih instanci, ali s jednom zajedničkom stavkom – u naselju Dolac Malta, u ranim jutarnjim satima, dolazi do totalne obustave dotoka vode.

Kada se uđe na stranicu ViK-a i pregledaju saopćenja i najave gdje bi moglo doći do obustave dotoka vode, nije moguće vidjeti nijednu ulicu iz tog naselja.

Čitatelji su nam se požalili da moraju rano ustajati i spremati za svoje obaveze, ali da im često prijeti kašnjenje, jer se voda vraća tek iza 5:30 sati ujutro.

Sušno ljeto s vrlo malo padavina svakako može doprinijeti tome, ali bi građani Sarajeva, vrlo vjerovatno, bili mnogo razumniji i više nastrojeni za kooperaciju u slučajevima da su se iz ViK-a oglasili i najavili tu redukciju.

Ako zbog ničega, onda da se barem mogu spremiti.

Ipak, čini se da ćemo na tu reakciju morati još sačekati.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija