Komunalac Hadžići dobio novu radnu mašinu vrijednu preko 200 hiljada maraka

Komunalac Hadžići dobio novu radnu mašinu vrijednu preko 200 hiljada maraka


Javno komunalno preduzeće “Komunalac” Hadžići bogatije je za novu kombinovanu radnu mašinu, rovokopač-utovarivač, ukupne vrijednosti 249.993 KM. Ova značajna investicija realizovana je kroz podršku Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, koja je sredstva namijenjena za opremanje općinskih struktura zaštite i spašavanja usmjerila na ovu nabavku.

Primopredaja nove mašine obavljena je u krugu preduzeća “Komunalac”, a svečanosti su prisustvovali direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo Dženan Brkanić, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

Nova radna mašina, kombinovani rovokopač-utovarivač, opremljena je svim potrebnim priključcima, što je čini izuzetno korisnom u svakodnevnim zadacima preduzeća.

Pored redovnih poslova, mašina je namijenjena i za upotrebu u slučaju prirodnih i drugih nesreća, čime će značajno doprinijeti efikasnosti i brzini intervencija u kriznim situacijama.

Ova nabavka predstavlja važan korak ka jačanju kapaciteta lokalne zajednice u Hadžićima, te poboljšanju usluga koje “Komunalac” pruža građanima. Također, ovakve investicije pokazuju važnost međuinstitucionalne saradnje i podrške u jačanju infrastrukture i opreme za zaštitu i spašavanje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija