Nekadašnji drugovi u SDP nekad razmijenjivali šake danas razmijenjuju fotografije

Nekadašnji drugovi u SDP nekad razmijenjivali šake danas razmijenjuju fotografije


U politici Unsko-sanskog kantona, čini se da ništa nije nemoguće.

To potvrđuje i nedavno objavljena fotografija na izvoru rijeke Une koja je izazvala brojne reakcije i spekulacije.

Na fotografiji su zajedno Adnan Habibija, aktuelni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bihać i ministar unutrašnjih poslova USK-a, te Alen Zulić, nekadašnji predsjednik bihaćkog SDP-a.

Ova neočekivana slika podsjetila je mnoge na buran period unutar bihaćkog SDP-a, koji je kulminirao fizičkim sukobom u februaru 2020. godine, podjelama i osipanjem članstva što se nije zaustavilo do danas.

Političar iz Bihaća pijan prijetio po gradu: “Htio se tući sa borcem Armije BiH”

Tadašnji sukobi u SDP-u Bihać postali su javna stvar kada je sjednica Gradskog odbora prekinuta zbog fizičkog obračuna između stranačkih zvaničnika.

Prema tadašnjim izjavama opozicione strane unutar SDP-a, Alen Zulić je nakon verbalnog sukoba fizički nasrnuo na Admira Čavkića, potpredsjednika stranke. Iako detalji incidenta nikada nisu službeno objavljeni, politički kuloari su tvrdili da je sukob bio rezultat višemjesečne borbe za preuzimanje kontrole nad bihaćkim SDP-om.

Nakon tih događaja, Zulić i nekoliko njegovih pristalica napustili su stranku. Zulić je postao nezavisni vijećnik, a kasnije se pridružio POMAK-u. Sličan put kasnije je slijedio i Amir Kozlica, tadašnji vijećnik u Gradskom vijeću Bihaća i direktor Gradskog vrtića Bihać, koji je također napustio SDP zbog neslaganja s tadašnjim rukovodstvom stranke.

Kozlica je nakon svog odlaska iz SDP-a javno kritizirao Adnana Habibiju i Fatku Kulenović, aktuelnu zastupnicu u Skupštini USK-a, optužujući ih za politiku samovolje i trgovinu političkim utjecajem. „SDP u Bihaću je nekada imao 16 vijećnika, a sada ima samo dva. SDP je imao osam kantonalnih zastupnika, a sada samo tri,” izjavio je Kozlica za Faktor, aludirajući na unutrašnje sukobe koji su oslabili stranku.

Iako su se Zulić i Habibija nekada borili za prevlast unutar stranke, čini se da su stare nesuglasice sada zaboravljene.

Nedavna fotografija koja prikazuje njih dvojicu zajedno na izvoru Une simbolizuje novi preokret u krajiškoj politici. Javnost je zapanjena ovom naglom promjenom odnosa, što je izazvalo brojne komentare o licemjerstvu i političkom oportunizmu.

Ovaj novi razvoj događaja ponovno je otvorio pitanje političke dosljednosti i poštenja u krajiškom SDP-u, ali i šire.

Mnogi se pitaju šta će biti sljedeći potez u ovoj političkoj drami koja izgleda daleko od završetka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija