Screenshot: Google Street View
Pijani policajac izazvao saobraćajnu nesreću kod Slavonskog Broda pa pobjegao: Bori se za život

Pijani policajac izazvao saobraćajnu nesreću kod Slavonskog Broda pa pobjegao: Bori se za život


Noćas, iza ponoći, na autoputu A3 kod Brodskog Stupnika, između Slavonskog Broda i Lužana, dogodila se teška saobraćajna nesreća koju je izazvao pijani policijski službenik Policijske uprave brodsko-posavske.

Neslužbene informacije govore da je 47-godišnji policajac, izvan službe i s privatnim vozilom, uzrokovao sudar zbog nepoštovanja razmaka te se nakon nesreće nije zaustavio, nego je pobjegao s mjesta događaja.

Policajac je povrijeđen, a nakon pružene medicinske pomoći u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, prebačen je u KBC Osijek zbog napuknuća srčanih vena.

Nesreća je uključivala i drugo vozilo s talijanskim registracijskim oznakama, u kojem su se nalazili 65-godišnji vozač i 67-godišnja suvozačica.

Oboje su povrijeđeni, pri čemu je vozač zadobio teže ozljede.

Policija je potvrdila da su nakon nesreće od 47-godišnjeg policajca izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na alkohol.

Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće i nepružanja pomoći.

Također, niti jedna od povrijeđenih osoba nije koristila sigurnosni pojas, zbog čega će svi dobiti obavezne prekršajne naloge prema Zakonu o sigurnosti saobraćaja na cestama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija