Foto: CH/AA
Aličković o kažnjavanju ljiljana u RS: Ne postoji zakon o zabrani isticanja zastave

Aličković o kažnjavanju ljiljana u RS: Ne postoji zakon o zabrani isticanja zastave


Nakon što su pripadnici MUP-a RS napisali kaznu u iznosu od 200 KM Denisu Hatiću, a zbog isticanja zastave sa ljiljanima, oglasio se i osnivač AntiDayton pokreta Nihad Aličković.

Podsjetimo, Hatić je u svom automobilu, na retrovizoru, zakačenu zastavu sa ljiljanima. Policija ga je zaustavila i kaznila zbog “kršenja javnog reda i mira”.

Denisu policija MUP-a RS oduzela privjesak sa ljiljanima te dobio kaznu od 200 KM

Kako Hatić tvrdi, dobio je kaznu od 200 KM koju ako plati u roku od 8 dana, plaća samo 100 KM.

Aličković je mišljenja da zakon ne poznaje zabranu isticanja zastave sa ljiljanima, te predlaže da se ovakve kazne ne plaćaju, odnosno, da se ide na sud.

“Ne mogu da vjerujem da je neko dozvolio da mu drugi određuju šta će mu biti na retrovizoru. Ako platiš tu kaznu, nemoj više ni stavljati ljiljane na retrovizor. Ne postoji zakon o zabrani isticanja zastave sa ljiljanima. Nije protuzakonito i tu se priča završava”, rekao je, između ostalog, Aličković.

Podsjetimo, zastava sa ljiljanima je bila prva i zvanična zastava Republike Bosne i Hercegovine te je država sa ovom zastavom primljena u Ujedinjene nacije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija