Kasumović raspodaje imovinu grada Zenice: Za 1 dan prodao 2 objekta

Kasumović raspodaje imovinu grada Zenice: Za 1 dan prodao 2 objekta


Autobuska stanica Zenicatransa u Zenici danas je na raspisanoj javnoj licitaciji prodana za 3,15 miliona KM firmi Špic-beton koja je dostavila najbolju ponudu.

Kako Klix.ba saznaje na javno nadmetanje prijavile su se dvije firme, od čega jedna nije dostavila potpunu dokumentaciju te je po automatizmu ponuda Špic-betona bila jedina važeća i prihvatljiva.

 

Ovo je bila 21. prodaja cjelokupne imovine koju je stečajni upravnik Zenicatransa raspisao, a u prodaji je bila autobuska stanica površine 2.285 m2.

Podsjećamo, u septembru prošle godine tročlano sudsko vijeće Kantonalnog suda u Zenici potvrdilo je presudu Općinskog suda u Zenici u slučaju “Autobuska stanica Zenica” 17. marta 2023. godine čime je ova presuda postala pravosnažna, a nekretnina i zvanično postala vlasništvo javnog preduzeća.

 

Zbog slučaja Zenicatrans, između ostalog i izuzimanja autobuske stanice iz imovine JKP Zenicatrans u vlasništvo Grada Zenica, pred Kantonalnom sudom se vodi suđenje gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i njegovim najbližim saradnicima.

 

Rok za uplatu iznosa na račun JKP Zenicatrans je osam dana, namom čega kupac ima obavezu da u narednih osam dana uđe u krug autobuske stanice

 

Sekretar Gradske uprave Zenica Selver Keleštura i direktor kompanije “ANDRO INTERNACIONAL” iz Omiša Domagoj Tomasović potpisali su danas u Zenici Predugovor za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće u Hrvatskoj.

“Potpisivanje ovog Predugovora osigurava obavezu da se potpiše Ugovor o kupoprodaji kompleksa/nekretnina Zeničkog odmarališta u mjestu Duće, Općina Dugi Rat, Republika Hrvatska, te utvrde uslovi isplate ponuđene cijene za kupovinu kompleksa/nekretnina, a nakon okončanja postupka brisanja administrativne zabrane raspolaganja nekretninom”, kazao je Keleštura.

 

Kompanija Andro Internacional je nakon provedenog međunarodnog javnog poziva za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće izabrana za najpovoljnijeg ponuđača.

Ova kompanija je u proceduri međunarodnog javnog poziva, s ciljem kupovine kompleksa/nekretnina Zeničkog odmarališta u mjestu Duće “u viđenom stanju”, ponudila iznos od 5.245.005 eura.

 

“Odredbama Predugovora je definirano da Grad Zenica ima rok od dvije godine da riješi papirologiju u vezi sa zemljištem odnosno administrativnom zabranom raspolaganja nekretninom. Nakon što se to pitanje riješi stoji obaveza da se u roku od 15 dana potpiše konačni ugovor te uplati ostatak sredstava. Rješavanje ovog pitanja zavisi i od drugih faktora, a prvenstveno je vezano i za postupanje Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, gdje ćemo održati određene sastanke s ciljem utvrđivanja koji su još problemi ostali do konačnog rješavanja potrebnih procedura”, istakao je Tomasović.

Kompleks bivšeg odmarališta se nalazi tri kilometra od grada Omiša, uz državnu cestu D8 na dionici Omiš – Split.

Ukupna površina parcela na kojima se nalazi kompleks bivšeg odmarališta iznosi 10.935 m2 , prema podacima iz katastarskog operata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija