Foto: Crna-Hronika
(FOTO) Pogledajte kako izgleda apartman Ibre Berila kojeg je dobio na poklon

(FOTO) Pogledajte kako izgleda apartman Ibre Berila kojeg je dobio na poklon


Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo nalazi se KPZ Zenica iza rešetaka zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u vezi sa kd primanje dara. Pritvor je određen i njegovoj pomoćnici Nađi Milišić, kao i direktoru u firmi LOK-PIL d.o.o. i vlasniku aparthotela “Aroma” Adisu Mulaosmanoviću.

Berilo i njegovi saradnici su u panici jer im je Kantonalni sud u Sarajevu odlučio oduzimati nezakonito stečenu imovinu piše Crna-Hronika.

Ibri Berilu i saradnicima država oduzima pet apartmana vrijednih više od milion KM

Kako saznajemo trenutno se na Bjelašnici nalazi veliki broj službenih osoba koje plijene nezakonito stečenu imovinu od osumnjičenih osoba u akciji “Incitat”. Potvrđeno je medijma da je po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu koji je nadležan po ovom pitanju, “podigao” Sudsku policiju, MUP Kantona Sarajevo kao i pripadnike Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Federacije Bosne i Hercegovine da oduzmu imovinu koja je prema navodima Tužilaštva Kantona Sarajevo stečena krivičnim djelima a vrijedi preko 3.000.000 KM.

Ni uposlenicima Općine Trnovo nije svejedno. Jedni spavaju u tenama jer ne znaju ko je sljedeći. Berilo je godinama stekao veliki broj saradnika na ovoj opštini tako da je moguća provjera svih nezakonitih radnji koje je Ibro Berilo, istaknuti član SDA stranke godinama radio.

Prema informacijama kojima raspolaženo, država plijeni nezakonitu stečenu višemilionsku imovinu koju posjeduju uhapšeni načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, njegova pomoćnica Nađa Milišić, biznismen Adis Mulaosmanović, njegova sestra Edina Džigal i bivši direktor Sarajevo-šuma Nermin Demirović.

Plijene se apartmani: Apartman broj 14 vrijedan 160.931 KM, apartman broj 17 vrijedan 283.753 KM, ostava broj 14 vrijedna 10.360 KM, parking mjesta broj 04 vrijedna 46.694 KM, apartman broj 25 vrijedan 212.000 KM, apartman broj 32 i 33 vrijedni 414.000 KM.

Ukupna vrijednost zaplijenjenih nekretnina je 1.127.738 KM.

Pored sumnjivo stečenih apartmana, sumnja se da su Berilo i saradnici oštetili državu za preko 3.000.000 KM.

Avaz” objavljuje fotografije skrivenog apartmana Ibre Berila u hotelu “Aroma” na Bjelašnici, koji je vrijedan 212.000 KM. Apartman ima tri etaže.

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija