Poduzete hitne mjere u slučaju izlijevanja nafte u Jablaničkom jezeru

Poduzete hitne mjere u slučaju izlijevanja nafte u Jablaničkom jezeru


Nakon nesreće u kojoj je helikopter Oružanih snaga BiH potonuo u Jablaničko jezero, odmah su poduzete preventivne mjere kako bi se spriječila ekološka katastrofa.

Ekipe specijalizirane firme “Delta Petrol d.o.o.” brzo su reagovale na terenu, postavljajući plutajuće barijere za zaustavljanje eventualnog širenja nafte.

Nakon što su barijere uspješno postavljene, timovi su jutros nastavili s aktivnostima koristeći naprednu opremu, uključujući apsorbirajuće materijale i skimmere, kako bi spriječili potencijalno zagađenje vode.

Paralelno s ovim radovima, započela je i operacija izvlačenja helikoptera, u kojoj se koriste baloni za podizanje tereta, kako bi olupina bila sigurno uklonjena s dna jezera.

Uz formirani zaštitni prsten oko olupine, sve aktivnosti su usmjerene na minimalizaciju rizika od zagađenja.

“Delta Petrol d.o.o. je firma specijalizirana za intervencije u slučajevima ekoloških incidenata. Kroz svoj dugogodišnji rad, uspješno su spriječili mnogobrojna širenja uljnih i naftnih izliva nakon prevrtanja autocisterni za transport goriva i mazuta. Ova uspješna akcija još jednom potvrđuje spremnost i stručnost ove kompanije u zaštiti okoliša i sprječavanju ekoloških katastrofa”, navodi se u saopćenju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija