Foto: MUP TK
Policija u TK-u razbila laboratoriju za proizvodnju droge: Oduzeto preko 20kg droge i oružje

Policija u TK-u razbila laboratoriju za proizvodnju droge: Oduzeto preko 20kg droge i oružje


Policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, uz asistenciju Jedinice policije za specijalnu podršku, izvršili su 28. augusta 2024. godine pretres kuće, pomoćnih objekata, prirodnih površina i vozila u vlasništvu B.H. (25) iz Dobošnice, Općina Lukavac.

Pretres je proveden u sklopu nastavka ranije započetih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i po naredbi Općinskog suda u Lukavcu.

Tokom pretresa, pronađeno je oko 23 kilograma praškaste materije nalik na opojnu drogu, oko 3 litra tekućine koja asocira na “amfetaminsko ulje” – prekursor u proizvodnji amfetamina, digitalna vaga za precizno mjerenje, uređaj za vakumiranje pakovanja, tri pištolja, municija, pet mobilnih telefona, te određena količina novca u iznosu od 7380 KM, 1020 eura i 100 švicarskih franaka.

Preliminarna vještačenja potvrdila su da je riječ o amfetaminu, kao i o drugim sirovinama potrebnim za proizvodnju ove droge.

Iz pronađenih predmeta i drugih dokaza proizlazi da se radi o laboratoriji za proizvodnju amfetamina. Lice B.H., koje je već poznato po krivičnim djelima, je privedeno i zadržano u službenim prostorijama Uprave policije.

Nakon kriminalističke obrade, bit će predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog osnovane sumnje u počinjenje krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te neovlaštenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Foto: MUP TK

Foto: MUP TK

Foto: MUP TK

Foto: MUP TK

Foto: MUP TK

Foto: MUP TK



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija