Gavrankapetanović prozvao Rimca: Neka kaže ko mu je prijetio i čega se boji

Gavrankapetanović prozvao Rimca: Neka kaže ko mu je prijetio i čega se boji


Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović reagirao je na izjavu federalnog ministra zdravstva dr. Nedeljka Rimca.

On je na jučerašnjoj pres-konferenciji u Sarajevu izjavio da Gavrankapetanović ne ispunjava formalne uvjete za poziciju generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Rimac je naglasio da nema ništa protiv imenovanja profesora Gavrankapetanovića, ali je istaknuo da postoje pravne prepreke koje sprječavaju njegovo imenovanje, te da je primio prijetnje i krivične prijave zbog potencijalne saglasnosti.

“Došao sam iz mirne sredine, blizu sam penzije i želim samo poštovati zakon,” kazao je Rimac, dodajući da je Vlada FBiH upoznata sa situacijom, ali da mu je teško raditi pod stalnim pritiscima i prijetnjama.

Gavrankapetanović je, reagirajući na ove izjave, postavio pitanje zašto se ministar toliko boji pomoći bolesnima, te je prozvao Rimca da otkrije ko mu je prijetio i zbog čega.

“Vlast nosi odgovornost, ne samo privilegije poput skupih automobila i povremenih dolazaka na posao. Ako se radi o zakonu, neka se poštuje,” istakao je Gavrankapetanović, jasno kritizirajući Rimca za nedovoljnu brigu o pacijentima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija