Foto: Crna-Hronika
Ministri ni danas nisu razriješili odbjeglog zamjenika direktora SIPE Zorana Galića

Ministri ni danas nisu razriješili odbjeglog zamjenika direktora SIPE Zorana Galića


Zoran Galić koji je i dalje je u bjekstvu od bh. pravosuđa,a koji se i dalje vodi kao zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zahvaljujući Nezavisnom odboru i Vijeću ministara BiH koje ga još nije niti smjenilo niti razriješilo dužnosti saznaje portal Crna-Hronika.

Galić je nedostupan policijskim i pravosudnim organima BiH od 8. jula 2024. godine te se nalazi u Republici Hrvatskoj. Pored bh. pasoša posjeduje i hrvatsku putovnicu. Bez problema prešao je granicu.

Međutim niti na danas održanoj sjednici ministri koji sjede u Vijeću ministara BiH, namjerno smo upotrebi li termin sjede, nisu razriješili odbjeglog zamjenika direktora SIPE ,Zorana Galića.

Time se nastavlja ova po apsurdnosti jedinstvena situacija prema kojoj je Zoran Galić formalno i dalje zamjenik direktora SIPE, iako je proteklo skoro dva mjeseca od njegovog napuštanja pozicije ali i teritorije Bosne i Hercegovine.

Od privođenja ga spasila putovnica i nerad bh. političara

Neozbiljno je blaga riječ za nezainteresiranost Vijeća ministara BiH za konačno rješavanje ove neviđene državne blamaže.

Sud BiH je na zahtjev Tužilaštva BiH 8. augusta raspisao međunarodnu potjernicu za zamjenikom direktora SIPA-e Zoranom Galićem. Republika Hrvatska ga neće i ne želi izručiti BiH.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija