Nakon izlaska iz UKC Banja Luka, Mehemed Vukalić bit će prebačen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću

Nakon izlaska iz UKC Banja Luka, Mehemed Vukalić bit će prebačen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću


Nakon što bude otpušten iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banja Luci, gdje se trenutno liječi i oporavlja, domar Mehemed Vukalić, koji je počinio trostruko ubistvo u Gimnaziji Sanski Most, bit će prebačen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću početkom naredne sedmice, prema informacijama.

Raniji planovi da se Vukalić prebaci u Opću bolnicu u Sanskom Mostu su, zbog kompleksnosti situacije, odustali, iako je to bila njegova želja.

Prema poslednjim informacijama, Vukalić se oporavlja od prostrelne rane koju je nanio sam sebi i trenutno je u stabilnom zdravstvenom stanju.

Nakon obdukcije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, tijela žrtava su predata porodicama i sahranjena. Iako zvanične informacije o obdukciji nisu otkrivene, pojavile su se nezvanične tvrdnje da je Vukalić iz automatske puške ispalio ukupno 15 metaka, od kojih je većina završila u tijelima žrtava.

Vukalić je direktora Gimnazije, Nijaza Halilovića, ubio u njegovom kabinetu, sekretaricu Nisvetu Kljunić u kancelariji koja se nalazi odmah uz direktorovu, a potom je ubio profesoricu Gordanu Midžan u udaljenom delu zgrade. Nakon toga, otišao je u spremište za pomoćne radnike i pucao sebi u grudi, nanoseći sebi teške povrede.

S obzirom na težinu zločina, očekuje se da će Vukaliću tokom trajanja istrage, sve do tužilačke odluke i predstojećeg sudskog procesa, biti određen pritvor, koji bi mogao trajati sve do donošenja pravosnažne sudske presude.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija