1.000.000 KM za svjetlosnu signalizaciju Međunarodnog aerodroma Tuzla: Projekat dobila firma Nedžada Brankovića (SDA)

1.000.000 KM za svjetlosnu signalizaciju Međunarodnog aerodroma Tuzla: Projekat dobila firma Nedžada Brankovića (SDA)


Dugogodišnji problem koji nije uspjela riješiti niti jedna od dosadašnjih uprava Aerodroma Tuzla konačno bi trebao ostati u prošlosti.

Naime, završen je i glavni projekt postavljanja svjetlosne signalizacije centralne linije piste na tuzlanskom aerodromu.

“Zasjat će pista tuzlanskog aerodroma”, izjavio je Irfan Halilagić, premijer ovog kantona, dodajući da su godinama strateški partneri ignorisani, te da su na kraju su zbog takvog odnosa i nemara “odletili sa MAT-a”, a sve političke kritike je pokupio aktuelni saziv kantonalne Vlade i menadžment MAT-a.

“Ipak, ista je Vlada prošle godine osigurala sredstva u iznosu od 1.000.000 KM, a prije nekoliko dana je završen i glavni projekat za ovu veoma važnu investiciju. Ugradnjom sistema svjetlosnog obilježavanja se povećava konkurentnost našeg aerodroma, a time je i veća mogućnost dolaska/povratka najboljih avioprevoznika. Idemo dalje”, poručio je premijer Halilagić.

Tender za ovaj projekat raspisan je maju ove godine, a za ovaj posao je izabrana kompanija Saraj Inženjering d.o.o. Sarajevo čiji je osnivač i vlasnik do 2020- godine bio dugogodišnji SDA političar Nedžad Branković. Projekat je potpisao Mustafa Musabegović trenutni vlasnik ove kompanije.

Također premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić dolazi iz SDA stranke a na svom Facebook profilu potvrdio je da se radi o ovoj sarajevskoj kompaniji.

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija