Foto: Crna-Hronika
Nakon 3 godine djeca koja žive na Košćanu kod Hadžića neće morati pješačiti 9 kilometara kako bi došli u školu

Nakon 3 godine djeca koja žive na Košćanu kod Hadžića neće morati pješačiti 9 kilometara kako bi došli u školu


Da je u 21. stoljeću moguće da mališani pješače kilometrima kako bi došli u školu moguće je samo u Bosni i Hercegovini. Naime mališani iz mješta Košćana kod Hadžića prošle 3 godine su morali pješačiti preko 9 kilometara u jednom smjeru kako bi došlo u školu a poslije škole opet 9 kilometara kako bi se vratili kući.

Sve to zbog političkih izgrica koje su igrali dobro plaćeni političari koji su na svoja radna mjesta dolazili u službenim limuzinama. Naravno građani su im i to obezbijedili – piše Crna-Hronika.

Napokon se opet uspostavlja minibuska linija Hadžići-Košćan koja će omogućiti stanovnicima prigradskih naselja ali i mališanima koji idu u obrazovne institucije na prostoru Hadžića normalan život.

Redakciji portala Crna-Hronika javila su se par roditelja koji su pozdravili ovu odluku.

“Nakon skoro 3 godine, od sutra se uspostalja nova minibuska linija Hadžići-Košćan i obrnuto.  Predhodnih godina djeca sa Koščana pješačila su po 9 kilometara u jednom pravcu.
Konačno je ovaj problem riješen. Ovim putem se zahvaljujemo, direktoru GRAS-a  i njegovim saradnicima jer su nam izašli u susret. Zahvaljujemo se Admiru Mujanoviću koji je uložio napore da riješi ova dugodišnji problem.” – izjavio je Suvad Alađuz roditelj djece čiji će mališani sutra napokon krenuti u školu sa minibusom.

Poštovani učenici osnovne i srednje škole, sretan vam početak školske godine. Uz nesebično zalaganje i požrtvovanje bit če vam obezbjeđen gradski prevoz Hadžići – Košćan. Veliku zahvalnost upućujemo Direktoru i njegovim saradnicima JKP Gras Sarajevo a sve ovo nebih se desilo da se nije maksimalno angažovao neumorni vijećnik općinskog vijeća Hadžići gospodin Admir Mujanović koji nije štedio ni svoje slobodno vrijeme ni materijalna sredstva da bih pomogao svojim napačenim građanima , od srca mu veliko hvala ovo je skromno za takvog humanistu.” – izjavio je roditelj, aktivista i građanin Košćana, Muhamed Koro koji je presretan zbog ove odluke.

U prilogu vam dostavljamo red vožnje minibusa Hadžići – Košćan, Sretno vam svima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija